Julen närmar sig med stormsteg och nu är det hög tid att börja fundera på årets sillar om du inte redan gjort det. Jag gör en krämig och en klar variant varje år och idag tänkte jag dela med mig av receptet på den krämiga som i år blev en skärgårdssill. Jag gjorde min med mjölkfri créme fraiche samt vegansk majonäs så den blir fri från mjölk och ägg men självklart går det lika bra med vanliga produkter. Skärgårdssill är ju en klassisk sill men jag har faktiskt inte gjort det förut och lagt ut på bloggen så nu var det dags. Jag är ju ett stort fan av créme fraiche, rom och rödlök och här får man ju allt det i en sill. Succe!

Vill du inspireras av massor av sillrecept? Här har jag samlat de!

Skärgårdssill

Skärgårdssill

Ingredienser
1 liten rödlök
0,5 kruka gräslök
1 msk hackad dill
1,5 dl mjölkfri crème fraiche
0,5 dl vegansk majonnäs
0,5 burk rom (ca 35 g)
1 frp 5-minuters sill

Gör såhär
Skala och finhacka löken. Finhacka gräslök. Blanda ihop lök, gräslök, dill, créme fraiche, majonäs och rom. Smaka av med svartpeppar och lite salt (tänk på att sillen är salt). Häll av lagen på sillen och skär i bitar och rör ner i röran.

Skärgårdssill

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b