Efter Valborg och Ölandshelgen vågar jag inte ställa mig på vågen än på ett tag. Jag vet att kilona inte är allt men jag känner mig inte nöjd med kroppen nu för jag känner att jag lagt på mig lite av det jag gått ner så nu ska jag skärpa mig med kost och träning till sommaren. På helgerna får jag unna mig men i veckorna ska jag äta sunt och träna minst 3 gånger i veckan. På Öland blev det tre löpturer och jag förbättrade resultatet för varje gång så nu är jag riktigt taggad på att fortsätta.
 
Så vad passar bättre än ett salladsrecept dagen till ära. Nu när våren är här tycker jag dessutom att sallad är mycket godare lunch än att värma en matlåda. 

 

Skinksallad med vitlökschampinjoner (1 port)

Ingredienser
75 g smörgåsskinka
0,25 rödlök
50 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
Blandad grönsallad
1 näve ärtskott
0,5 dl keso
Solroskärnor
Gör såhär
Strimla skinkan. Skär champinjonerna och strimla rödlöken. Lägg rödlöken i en skål med kallt vatten för att dra ut lite stickighet. Hetta upp en stekpanna med smör och ha i champinjonerna och pressad vitlök. Stek tills svampen fått fin färg. Blanda grönsallad med skinkan, rödlöken och champinjonerna. Strö över solroskärnor och servera med keso och ärtskott.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b