I samarbete med Gårdssällskapet

Godmorgon allihopa! Hoppas natten varit god och att ni vaknat upp på ett härligt helghumör. Denna helg har vi massa roligheter för oss. Om ett par timmar ska vi till babysim och efter det ska vi fixa lite hemma innan vi ska till min mamma och bonuspappa på middag med hela familjen. Så mysigt! Imorgon ska det bytas däck, vi ska på kalas och därefter ännu en familjemiddag. Skoj skoj!  Vad har ni för er denna helg?

Receptet jag tänkte bjuda på idag är schnitzel som jag gjort från skinkstek. För den som önskar kan man såklart köpa färdiga skivor så blir det kanske lite större och snyggare. Det som serveras är i alla fall skinkschnitzel med potatisstomp, senapssås och ärtor. Så gott!

pa250210_skinkschnitzel_med_potatisstomp_och_senapssas

Skinkschnitzel med potatisstomp och senapssås (8 port)

Ingredienser
Ca 1 kg skinkstek
1,5 dl vetemjöl
3 ägg
3 dl ströbröd

Potatisstomp:
1,7 kg potatis
1,5 dl grädde
50 g smör

Senapssås:
2,5 dl majonäs
2,5 dl créme fraiche
1-2 msk senap
2 msk dijonsenap
1 dl kapris

Gröna ärtor
Citron

Gör såhär
Potatisstomp: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll sedan av vattnet och mosa med en ballongvisp. Ha i smör och grädde och krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite riven muskotnöt.
Senapssås: Blanda majonäs med créme fraiche, senap och dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Schnitzel: Skär skinksteken i tunna skivor. Banka ut köttbitarna mellan två bitar plastfolie. Salta och peppra köttet. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet någon minut på varje sida så det får fin färg och är genomstekt.
Koka ärtorna 2 minuter i saltat vatten.
Servera schnitzeln med potatisstomp, ärtor, senapssås och citron.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.