fbpx

Efter jul var det väldigt låg pris på julskinka så då passade vi på att köpa förstås. Vi älskar att göra fynd och billigt, svenskt kött är ju väldigt trevligt att hitta på bra pris 🙂 Så vi putsade köttet och frös in det i skivor så det är enkelt att ta fram. Så häromdagen gjorde vi en smarrig skinkstroganoff och då gjorde vi en rejäl laddning. Så jag gjorde dubbel av nedanstående recept och det var perfekt att frysa in som middag till en dag men inte har så mycket tid. Så idag tänkte jag dela med mig av denna skinkstroganoff med champinjoner. En tomatbaserad gryta med ajvar, skinka och champinjoner som passar utmärkt till både ris och pasta.

Skinkstroganoff med champinjoner

Skinkstroganoff med champinjoner (6 port)

Ingredienser
750 g skinka
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl ajvar mild
2 frp krossade tomater (á 400 ml)
2-3 dl vatten
1 frp burkchampinjoner

Gör såhär
Strimla skinkan fint. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en gryta och lägg i skinkan. Låt den fräsa några minuter. Ha i lök, tomatpuré och pressad vitlök och fräs ett par minuter till. Ha sedan i grönsaksbuljong, ajvar, tomater och vatten. Låt koka upp och puttra under lock 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och rör ner champinjoner.

Skinkstroganoff med champinjoner


Fler recept på stroganoff:

Mjölkfri korvstroganoff med ris

Kalkonstroganoff

Biffstroganoff med ris

Halloumistroganoff med ris

Korvstroganoff till många

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b