fbpx

Ryssröra får mig verkligen att tänka tillbaka på skoltiden. Skolmat är ju inte känd för att vara väldigt uppskattad men nog hade man sina favoriter. Jag tycker att ryssröra var gott och något extra eftersom man fick pitabröd och sås till. Så kom jag på att jag har aldrig ätit det sen jag gick i skolan så nu blev det dags. Det är som jag minns det fast ännu godare eftersom jag nu kryddade upp den lite extra. Gott!


Vill du ha 5 recept på vardagsmat som tar max 20 minuter att laga?


Som jag minns den

Så vad är ryssröra? Som jag kommer ihåg det var ryssröra en köttfärsröra med ris och vitkål. Man åt det i pitabröd och jag är inte säker på vad vi brukade få för tillbehör. Antagligen inte så roliga..
Detta är en enkel middag som hela familjen gillar. Välj de kryddor ni gillar, jag körde på paprikapulver, oregano, cayennepeppar och så vitlök förstås. Jag serverade min ryssröra med gurksallad med persilja och så lite citronyoghurt. Hoppas ni gillar det!

Ryssröra med gurksallad

Ryssröra med gurksallad (4 port)

Ingredienser
4 pitabröd (nu blev det köpes, men här finns recept på egna pitabröd)
2 port kokt ris
400 gram blandfärs
0,5 dm purjolök
3 dl strimlad vitkål
0,5 röd paprika
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
2 msk köttfond
3 msk tomatpuré
Gurksallad:
0,5 gurka
En knippe persilja
0,5 dl vitvinsvinäger

1 msk olivolja

Yoghurt
Pressad citron

Gör såhär
Koka riset och ställ åt sidan. Fräs köttfärs, finhackad purjolök, strimlad vitkål och hacka paprika paprika. Tillsätt oregano, pressad vitlök, paprika och cayennepeppar. Låt allt få en fin brynt yta. Tillsätt sedan oxfond, tomatpuré och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner riset sist.
Hacka gurka och blanda med grovhackad persilja, vinäger, olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Servera ryssröran i pitabröd med gurksallad och citronyoghurt.

9 svar

 1. Hanna

  Mums!!! Har letat efter det här receptet länge, just precis som skolans Ryssröra!!
  Tack!
  Det är vad vi äter ikväll 🙂

  Svara

  Mentions

 • 💬 Chili con carne • SandraCallermo.se
 • 💬 Örtiga frikadeller i tomatsås • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Billig vardagsmat - 30 recept • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b