Tips!
– Trött frukt kan frysas in i bitar och användas i en smoothie.
– Skär av blasten på rotfrukter så håller de längre. Om rotfrukterna ändå blir tråkiga passar det bra att skär i klyftor/bitar och rosta dem med vitlök och olivolja i ugnen.
– Riv slutet på osten och frys in.
– Torrt bröd kan enkelt skäras i tärningar och stekas i olivolja och vitlök till mumsiga krutonger.
– Köttfärssåsen räcker längre med en burk bönor och/eller råriven morot eller selleri i. Kan enkelt frysas in i matlådor och serveras med antingen pasta, ris eller ett gott bröd.
– Öppnad pesto håller sig bra i kylen med några droppar olja på toppen.
– Ledsen dill piggar på sig om själkarna får nytt snitt och ställs i varmt vatten. Persilja trivs bäst i kallt vatten. Oftast står det på föpackningen hur de helst ska förvaras.
– Rester kan bilda nya maträtter eller varför inte skära potatis, korv och kött i tärningar och göra en pytt-i-panna?
Lämna ett svar