Maillista

Jag bakar inte alltför ofta. Jag tycker om att baka men i ärlighetens namn går det inte åt alltför mycket bakverk. Men om jag ska baka så gillar jag att göra småkakor då det är gott, perfekt att ha hemma (tinar fort) och blir många. En annan favorit är bollar av olika slag samt muffins för att barnen älskar att baka det. Så idag tänkte jag ge er mina 9 bästa recept på småkakor. En favorit är snittar då jag älskar den där mjuk-seg-knäckiga kakan som kan variera i oändlighet. Sen är det nostalgi när jag bakar hallongömmor som är min farmors recept. Det är ju något speciellt med recept som går i arv.

Recept småkakor - Farmors hallongömmor

När det kommer till snittar så måste jag nog ändå säga att mina saffranssnittar med pistage är en favorit! Jag brukar baka dessa till jul och varje år ger jag en burk till mormor och morfar. De ÄLSKAR denna kaka och jag förstår de. Så goda smaker som får det där lilla extra tack vare de salta pistagenötterna.

 

Favoriter bland småkakor

Är ni redo för ett gäng härliga recept på just småkakor? Jag hoppas det! De flesta av recepten är med gluten då jag publicerat de när jag fortfarande åt gluten. Men ofta går det relativt bra att byta ut till mjölmix om ni vill göra de glutenfria. Jag ska också försöka göra lite fler småkakor framöver, jag blev sugen på det nu!

  1. Mandelsnittar med kardemumma (glutenfria)
  2. Farmor Barbros hallongömmor
  3. Saffranssnittar med pistage
  4. Världens godaste havrekakor
  5. Sega chokladsnittar
  6. Krusbärsgrottor
  7. Syltsnittar
  8. Havreflarn med ingefära (glutenfria)
  9. Kanelsnittar

Hoppas du hittar någon ny favorit!

Mandelsnittar med kardemumma - recept på småkakor

Fler recept på småkakor

Jag har dessutom hittat några recept på glutenfria småkakor som jag är nyfiken på att testa. Så här är några tips på småkakor som jag tycker låter magiskt goda:

Småkakor recept - Syltsnittar

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.