fbpx
Min älskade systerson har nu blivit 5 månader och i present på månadsdagen fick han en liten present i form av smakportioner. Jag gjorde fyra olika smaker och ca 6 isbitar av varje så får vi se vad som går hem först. Det han inte tycker om först kan man ju bara ha kvar i frysen ett tag till det är dags att smaka nästa gång. Jag gjorde samtliga recept ganska tjocka för att syster då kan spä ut med bröstmjölk/ersättning för önskad konsistens och lite extra näring.
 
Jag använde stavmixer till samtliga och frös sedan in i iskuber 24 timmar och tryckte sedan ut dem i fryspåsar att förvara i frysen och ta fram en bit i taget. Tänk på att helst använda ekologiska produkter 🙂
 
Närmast kameran och bortåt: Potatis- och palsternackspurépure med mango, banan och morot, majspuré och äppel- och päronpuré

Barnmat 1: Potatis- och palsternackspuré

Ingredienser
1 potatis
1 liten palsternacka
Gör såhär
Skala potatis och palsternacka och dela i mindre delar. Fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka under lock 5-10 minuter tills allt är helt mjuk. Häll av och spara kokvattnet. Använd stavmixer och späd med vatten till önskad konsistens.


Barnmat 2: Puré med mango, banan och morot

Ingredienser
1 liten morot
1 banan
75 g frysta mangobitar
Gör såhär
Låt mangon tina lite. Skala moroten och skär den i mindre bitar som du ångkokar tills de är mjuka. Skölj dem i kallt vatten. Lägg i mangon, morötterna och bananen i en matberedare och blanda tills allt är slätt.

Barnmat 3: Majspuré

Ingredienser
2 dl fryst majs
Gör såhär
Lägg majs i en kastrull och fyll på med vatten med vatten så att det precis täcker. Koka under lock i ca 5 minuter. Häll av vattnet men spara lite att späda med. Mixa majsen och späd med kokvatten till rätt konsistens.

 Barnmat 4: Äppel- och päronpuré

 Ingredienser
1 äpple
1 päron
 
Gör såhär
Skala frukterna, skär bort kärnhusen, tärna och koka lätt tills frukten mjuknat. Häll bort vattnet och mixa till slät konsistens.
 
Tips! Guide till att göra din egen barnmat.

5 svar

 1. Kicki

  Vilken snäll moster du är 🙂 o duktig också 🙂 Kram till dej o ha en mysig söndagkväll

  Svara
 2. Anonym

  Åh goda var dem sen, det kan lilla Theo på bilden intyga. Han smakade sin första portion i veckan, potatis och palsternacka, vilken lycka! Han bara sökte i luften efter skeden! Så full pott till dig älskade moster och syster! Du är toppenbäst, nu har du nog din yngsta positiva kritiker 😉 Vi älskar dig / S, N och Theo

  Svara
 3. Anonym

  Tusen tack världens bästa moster glömde vi skriva! Du är så snäll och omtänksam emot oss som tom lagar till oss 😉 vilken service att inte ens behöva göra själva! Puss!

  Svara

  Mentions

 • 💬 Göra egen barnmat - steg-för-steg-guide! • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b