Jag började denna lördag i soffan med min minsta älskling. Mila vaknade strax före 7 och då gick vi ner så killarna fick sova lite till. Mysigt <3 Så vi tände ljus och satte oss under en filt i soffan. Satte på TV och Mila fick såklart välja vad hon ville se. Det blev en mysig start på dagen och nu har vi en fixardag hemma framför oss. Vi har påbörjat ett projekt för att få en bra plats för vår återvinning samt ett sätt att använda spillvirke sen vi byggde uterum. Så den återvinningsstationen ska förhoppningsvis bli klar idag 🙂 Men nu tänkte jag ge er ett recept på en smakrik fiskgryta!

Smakrik fiskgryta med saffran och zucchini

Smakrik fiskgryta med saffran och zucchini

Denna fiskgryta innehåller vit fisk (jag valde sej) och ett gäng rotfrukter och grönsaker. Det ger grytan mycket smak! Sen kryddade jag med saffran och timjan och rundade av grytan med créme fraiche. Till detta hade vi vitlöksbröd och aioli. Du kan även våga smaksätta aiolin med till exempel citron eller chili för mer sting. När det kommer till vitlöksbrödet så blandade vi bara smör med pressad vitlök, salt och svartpeppar och så bredde vi det på bröd och körde in i ugnen till de fått fin färg. Vad sägs om det till lördagsmiddag? Muuuums säger jag!

Önskar er alla en fantastisk lördag <3

Gryta med sej och rotfrukter

Smakrik fiskgryta med saffran och zucchini (6-8 port)

Ingredienser
800 g sej
500 g morötter
400 g palsternackor
250 g kålrot
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
1 röd lök
2 burkar krossade tomater
8-10 dl vatten
3 fiskbuljongtärningar
2 pkt saffran
1 msk torkad timjan
2 dl créme fraiche
Pressad citron

Aioli
Vitlöksbröd

Gör såhär
Skala morötter, palsternacka och kålrot och skär i tärningar/bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i tärningar. Hetta upp rikligt med olja i en gryta och fräs lök, vitlök, zucchini och timjan tills det blir mjukt. Tillsätt sedan morötter, palsternacka, kålrot, krossade tomater, vatten, buljongtärningar och saffran och låt koka upp. Låt puttraunder lock ca 20 minuter.
Tillsätt sedan créme fraiche och pressad citron. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Skär fisken i 2-3 cm stora bitar och lägg ner de i grytan och låt sjuda 3 minuter.
Servera soppan med aioli och vitlöksbröd.

Fiskgryta med rotfrukter


Älskar du fiskgryta? Här finns fler recept 🙂

Mammas fiskgryta med torsk och räkor

Tomatig fiskgryta med mandel

Torskgryta med räkor, kräftor och fänkål

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.