Andra halvfastedagen är avklarad och även den gick bra. Jag trodde jag skulle lida mycket mer av hungern men så länge jag dricker mycket vatten och te så funkar det riktigt bra. Jag är så nöjd och känner mig till och med pigg! Även denna gång blev det ett kokt ägg till frukost och till lunch gjorde jag en enkel men väldigt god tonfisksallad. Middagen bestod av en smakrik ratatouille. Nu åt jag den som den var men det passar även bra med en bit kött eller göra allt mer finhackat och använda som en matig sås. Så tummen upp för ratatouille!
 
Tonfisksalladen hade följande ingredienser:
90 g tonfisk
1 dl majs
4 körsbärstomater
20 g ruccola
100 g gurka
0,5 tsk olivolja
1 tsk vinäger
2 msk keso
259 kalorier

 

Ratatouille (4 port)

Ingredienser
1 tsk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 fänkål
2 msk tomatpuré
1 tsk malen kummin
2 tsk malen paprikapulver
1 tsk ingefära
5 tomater
1 dl vatten
1 näve färsk timjan och persilja
Gör såhär
Skär tomater, aubergine och zucchini i tärningar. Skala lök och vitlök. Skär löken i smala klyftor och finhacka vitlöken. Strimla fänkål. Skär paprikorna i lagom stora bitar. Hetta upp en stor kastrull med olivoljan. Fräs lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt aubergine, zucchini, fänkål och paprika i kastrullen tillsammans med tomatpuré, kummin, paprikapulver och ingefära. Efter ett par minuter, tillsätt tomater och vatten. Hacka örterna och blanda ner. Låt puttra ca 5 minuter och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Smaka av med pressad citron.
Totalt 627 kalorier på 4 port, 156 kalorier/portion

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b