fbpx

På vardagar gör jag alltid grön smoothie till familjen. Det är ett favoritrecept där smoothien består av banan, ingefära, citron, mandelmjölk, gröna ärtor, spenat och vatten. Den är såå god och dessutom mår jag bra av att dricka den. Även Noel dricker den så länge han får sugrör i och det är ju ett bra sätt att få i sig nyttigheter redan på morgonen. Men när det blir helg så brukar vi variera med andra smoothies. Mila önskar ofta rosa medan Noel föredrar lila (med blåbär). Men nu senast så var barnen nyfikna på ananas så det fick bli en fräsch smoothie med ananas, jordnötssmör, lime och spenat. Den blev väldigt god och den gick åt snabbt! Det är roligt att göra smoothie tillsammans med barnen och låta de får vara med och bestämma vad som ska vara i 🙂 Och om ingen ingrediens är fryst brukar jag ta i några isbitar så den blir kall och god. Mums!

I denna har jag som sagt jordnötssmör och det brukar jag alltid göra själv så jag tänkte tipsa om det. Du tar helt enkelt salta jordnötter i en matberedare och börja mixa. Låt den köra några minuter så kommer nötterna börja släppa fettet och börjar bli en krämig konsistens. Fortsätt mixa så det blir slätt. Jag brukar även tillsätta lite neutral olja för att få den lite lösare i konsistensen samt en extra nypa salt. Så gott!

Smoothie med ananas och jordnötssmör

Smoothie med ananas och jordnötssmör (2-3 glas)

Ingredienser
1 banan
225 g ananas (gärna fryst)
Ett par nävar spenat
1 msk jordnötssmör
2 msk pressad lime
2 dl havremjölk

Gör såhär
Lägg banan och tärnad ananas i en blender tillsammans med spenat, jordnötssmör, li e och havremjölk. Mixa slätt och servera direkt.

Smoothie med ananas och jordnötssmör


Fler recept med ananas:

Mangosmoothie med ananas

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt och havresmulor

Smoothiebowl med melon, ananas och mango

4 svar

    Mentions

  • 💬 Grön smoothie med broccoli • SandraCallermo.se
  • 💬 Morotssmoothie med ananas och ingefära • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b