Maillista

“Mamma, det här var nog den godaste smoothien du har gjort!” utbrast min son (4 år) när han smakade på denna gula smoothie. Han är en van smoothiedrickare och han gör mig sällskap när det gäller grön smoothie till frukost varje vardag. PÅ helgerna brukar han få vara med och bestämma ingredienser och färg på smoothien. ofta blir det rosa, lila eller röd men denna gång hade vi mango och passionsfrukt hemma så då fick det blir en gul som han längtat efter. Han fick sin i ett glas och jag hällde upp min i en skål och strödde på frön och bär. På så sätt blir smoothien lite matigare och kul variation. Så nu tänkte jag ger er recept på denna – gul smoothiebowl med mango och cashewnötter!

Hipp hipp hurra för bloggen som fyller 9 år idag!

Gul smoothiebowl med cashewnötter

Smoothiebowl

Till vardags brukar jag dricka smoothien men på helgen blir det ibland bowl och då påminns jag om hur gått det är eftersom jag älskar frön, nötter och granola att toppa med. Ett bra sätt för att få smoothien krämig och lite nötig är att lägga i en näve nötter. Cashew är min favorit då det ger en mild och krämig smak. Sen älskar jag ju jordnötssmör och lägger gärna i en en näve jordnötter i en smoothie med banan och kakao. Muuums! Nästan som en efterrätt 😉

Gul smoothiebowl med cashewnötter

Smoothiebowl med mango och cashewnötter (2 port)

Ingredienser
1 stor banan
200 g fryst mango
2 kuber fryst passionsfrukt eller 1-2 färska
2 dl valfri mjölk
1-2 dl vatten
1 dl cashewnötter

Hallon
Blåbär
Pumpakärnor
Hampafrön

Gör såhär
Lägg banan, mango, passionsfrukt, mjölk, vatten och cashewnötter i en blender och mixa slätt. Häll upp i två skålar och toppa med hallon, blåbär, pumpakärnor och eventuellt hampafrön.

Gul smoothiebowl med cashewnötter


Fler recept på smoothie med mango:

Mangosmoothie med björnbär och jordnötssmör

Mangosmoothie med vinbär och psylliumfrö

Mangosmoothie

Mangosmoothie med havtorn och jordnötssmör

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.