fbpx

Livet vore lite tråkigare utan smoothie! Att få börja dagen med en färgglad mättande dryck med både frukt och bär är fantastiskt. Man kan göra den mer som en läskande dryck med juice eller vatten som vätska eller mer krämig och matig med till exempel yoghurt i. Jag väljer lite efter vad jag har hemma. En bra grej är att ha i en banan för att få lite sötma mot de syrliga bären. Då blir det en bra balans!

Smoothieglass – nyttig efterrätt!

Noel älskar glass och vill helst äta minst en om dagen men det får han såklart inte. Men då kom jag på att Noel älskar ju även smoothie och då kan man ju göra smoothieglass. Sagt och gjort, det är bara göra sin morgonsmoothie och så gör man extra mycket och det som inte går åt till frukosten kan man hälla i glassformar och frysa in. Eller så får man en skvätt över lite då och då och om man häller i glassformar allteftersom kan man då få snygga, randiga glassar i olika smaker.

Det här är bara ett exempel, du kan ju ta vilken smoothie som helst!

Smoothieglass med mango och vinbär (8 st)

Ingredienser
1 banan
200 g mango
2 dl frysta svarta vinbär
2 krm vaniljpulver
1 msk kokosolja
2 dl fil/yoghurt

Gör såhär
Lägg banan, mango (färsk/tinad), vinbär, vaniljpulver, kokosolja och fil/yoghurt i en blender. Mixa slätt och fyll upp i glassformar. Låt stå i frysen minst 3 timmar.

    Mentions

  • 💬 Vinbärsrutor med kanel - glutenfria och veganska! • SandraCallermo.se
  • 💬 Hallonglass med mango och vit choklad • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b