Ibland hinner man helt enkelt inte förbereda efterrätten långt innan man ändå slippa köpa färdig glass och servera med köpemaränger och någon god sås. Då passar den här efterrätten utmärkt. Den går fort att göra och är väldigt god. Det är en typ av äppelcheesecake som serveras i glas. Äppelkompott, vaniljkvarg och digestivekex. Enklare än så blir det inte!

Snabb äppelcheesecake i glas Snabb äppelcheesecake i glas

Snabb äppelcheesecake i glas (4 port)

Ingredienser
Ca 6 små äpplen
1 msk strösocker
1 tsk hel kardemumma
2 dl vaniljkvarg
4 digsestivekex

Gör såhär
Kärna ur och tärna äpplena. Mortla kardemumman. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och kardemumma. Låt svalna och fördela i glas. Toppa sedan med kvargen. Servera direkt eller ställ kallt. Avsluta med att strö över krossade digestivekex.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.