Maillista

FREDAG! Sommar, fredag och snart semester. Helt magiskt ju! Och denna fredag tänkte jag även dela med mig av ett smarrigt efterrättsrecept. Det blir en snabb äppelefterrätt och jag har gjort flera liknande varianter förut. Och jag säger bara en sak, smörstekta äpplen med kanel och kardemumma – TESTA! Funkar till efterrätter, på frukostgröten, i yoghurten, på pannkakorna eller vad du vill. Så gott och enkelt! Du kan även lägga ner en näve havregryn som får steka med och blir rostat. Muuuums!

Snabb äppelefterrätt

Grunden till sådana här efterrätter är en kompott/frukt/bär som man varvar med kvarg eller yoghurt och sen någon crunch, exempelvis digestive eller smulor av nå slag. Så gott och tar några minuter att fixa! Här är någr liknande recept:

 

Snabb äppelefterrätt

Snabb äppelefterrätt (4 port)

Ingredienser
3 äpplen
25 g smör
Kanel
Kardemumma

3 dl naturell kvarg
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
Eventuellt 1 msk vaniljsocker

Några digestivekex (ev. glutenfria)

Gör såhär
Skär äpplen i tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i äpplena. Låt steka några minuter och krydda med ordentligt med kanel och kardemumma. Lägg äpplena åt sidan så de svalnar lite.
Blanda kvarg (alternativ turkisk yoghurt) mes honung, vaniljpulver och vaniljsocker.
Varva äpplen och vaniljkvargen i glas och toppa med krossade digestivekex.

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.