Ännu en vecka tar sin början och februari lider mot sitt slut. Mars är den månad när man kan räkna med att våren verkligen kommer hit på riktigt och det känns härligt. Ett stort plus är att man redan nu märker stor skillnad på ljuset. Varje minut av solljus gör att man blir lite mer lycklig.

Eftersom det är måndag är det ju hög tid för ett vegetariskt recept. Denna vecka blir det en god vegetarisk, glutenfri pizza med grekiska pålägg. Den går snabbt att göra eftersom det är bakpulver i istället för jäst.

DSC_0065 grekisk pizza

Snabb glutenfri grekisk pizza (1 plåt)

Ingredienser
60 g sojamjöl
30 g bovetemjöl
30 g rismjöl
60 g potatismjöl
15 g fiberhusk
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
200 g kallt vatten
15 g olivolja

Tomatsås
Riven ost
Fetaost
Svarta oliver
Rödlök

Gör såhär
Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda sojamjöl, bovetemjöl, rismjöl, potatismjöl, fiberhusk, pofiber, bakpulver och salt. Häll sedan i vatten och oljaoch arbeta ihop till en deg. Kavla ut på en plåt med bakplåtspapper.
Toppa med tomatsås, riven ost, tärnad fetaost, svarta oliver och strimlad rödlök. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Servera med rödkålssallad.

0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.