Maillista

Vi börjar denna nya vecka med ett nytt vardagsrecept! När jag frågat er om vad ni vill ha mer av så kommer ofta gratänger på tal. Det är ju perfekt med rätter där man lägger goda grejer i en form med någon sås och låter det tillagas i ugnen. Under tiden hinner man göra tillbehör, grönsaker och duka. Underbart! Så dagens recept är en snabb kyckling garam masala.

Snabb kyckling garam masala

Indiska kryddor är en favorit för mig men indisk mat kan ibland ta lite längre tid. Så det här är en snabb variant. Vi åt denna med nudlar då mannen oftast önskar just nudlar men det passar såklart minst lika bra med ris. Du kan även lägga till naanbröd om du vill snäppa upp ett steg till. Vi snabbkokade broccoli och det passade väldigt bra. Muuums!

Snabb kyckling garam masala

Snabb kyckling garam masala

Snabb kyckling garam masala (6 port)

Ingredienser
1 kg kycklingfilé
3 msk garam masala
500 ml kokosmjölk
1 msk maizena redning
1 msk pressad lime
1 paprika

6 port nudlar
Broccoli

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Strimla kyckling i grova bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Krydda med 1 msk garam masala i slutet. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form.
Kärna ur paprikan och strimla den. Sprid ut den över kycklingen.
Vispa ihop kokosmjöl med redning, pressad lime och 2 msk garam masala. Krydda med salt och svartpeppar. Häll över kycklingen och paprikan och sätt in i ugnen 20 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisning.


Fler goda kycklingrecept:

Dragonkyckling med ris

Masala med kyckling

Kycklinggryta med kokosmjölk

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.