Pasta är ju en vardagsräddare. De flesta grillar pasta och det går ju att göra så otroligt mycket. Denna gång lagade jag en snabb kycklinggryta som är mjölkfri, krämig och alldeles ljuvligt god. Jag gjorde en stor omgång så detta räcker till ca 8 portioner men du kan såklart halvera receptet för en mer rimlig mängd. Jag smaksatte grytan med tomatpuré, vitlök och basilika och det blev en hit. En pasta som passar hela familjen helt enkelt!
Snabb kycklinggryta med gröna ärtor (8 port)
Ingredienser
8 port pasta
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1,4 kg kycklinginnerfilé
2 dl havrefraiche
6 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
3 msk dijonsenap
1 msk basilika
250 g gröna ärtor
Gör såhär
Skala och hacka löken. Strimla kycklingen.
Hetta upp rikligt med olja i en gryta och ha i löken och låt den fräsa så den blir mjuk. Tillsätt sedan pressad vitlök och tomatpuré och låt fräsa ett par minuter till. Ha sedan i kycklingen och låt den får lite färg runtom. Tillsätt sedan havrefraiche, vatten, buljongtärningar, dijonsenap och basilika. Låt allt koka upp och låt puttra under lock 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning.
Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och smaka av med pressad citron. Tillsätt ärtorna och låt blir varma 2-3 minuter. Servera med nykokt pasta.
Fler kycklingrecept: