Rabarber är ju fantastiskt och idag tänkte jag bjuda er på en snabb rabarberdessert! Förutom att jag har en del rabarber hemma på tomten så har jag även fått av syrran som inte gör av med sin själv. Så jag har använt den till lite olika grejjer (t ex rabarbermuffins och rabarbersylt  och om jag inte hinner använda upp allt så brukar jag strimla den och frysa in. Perfekt att ta fram i höst och bjuda gästerna på en rabarberpaj – smaken av sommar.

Snabb rabarberdessert med havrecrunch

Än så länge är ju rabarbern god och det finns massor att göra (nästa vecka kommer en magiskt god rabarbermojito som ni inte vill missa – sommarens drink!). För dig som vill ha inspiration vad du kan ha den till så kan du spana in det här rabarberinlägget eller bara fortsätta läsa. Jag gjorde nämligen en rejäl sats med sylt med kardemumma som jag tycker blir ljuvligt gott. Och här kommer världens enklaste dessert om du redan har sylten klar i kylen. Detta är ett tips när du behöver en snabb efterrätt. Varva valfri sylt med kvarg (köp antingen färdig vaniljkvarg eller smaksätt själv så behöver den inte vara lika söt) och så toppa med något crunchigt. Det kan vara granola, nötter eller som detta goda havrecrunch som du gör snabbt i stekpannan. Häng med!

Snabb rabarberdessert med havrecrunch

Snabb rabarberdessert med havrecrunch

Snabb rabarberdessert med havrecrunch (4 port)

Ingredienser
Rabarbersylt med kardemumma
Vaniljkvarg

Crunch:
50 g smör
2 dl havregryn
0,5 dl socker
En nypa salt
1 tsk kanel

Gör såhär
Gör rabarbersylt enligt receptet. Se till att den har svalnat när du lägger upp desserten.
Dags att göra crunchet. Lägg smör, havregryn, socker, en nypa salt och kanel i en stekpanna och låt bli varmt under omrörning. Låt blir lite rostat och få lite färg. Lägg i skål eller tallrik och låt svalna.
Varva kvarg, rabarbersylt och crunch i snygga glas.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.