Maillista

Nu på jullovet satt jag och pratade lite med min svägerska om vardagsmat och att vi var överens om att man vill äta mer fisk. Många tycker det är svårt att äta fisk varje vecka. De flesta har inte lika många snabba vardagsrecept med fisk som man har med köttbaserade rätter. Jag älskar fisk och vi försöker äta fisk varje vecka och även hitta på nya, snabba recept. Så jag ska försöka dela med mig av mer fiskinspiration här på bloggen framöver. Och först ut är en snabb sås till fisk. Det behöver nämligen inte vara svårare än så!


Vill du ha mer inspiration till fiskmiddagar? Ladda ner mina tre bästa fiskrecept till vardags 🙂

Snabb sås till fisk

Så mitt första tips på mer fisk till vardags är helt enkelt att köpa någon vit fisk ni gillar och steka den i smör. när den är klar kan du lägga den på en tallrik och i stekpannan gör du en snabb sås. Sen är det bara servera med potatis, ris, bulgur eller annat.  Och så grönsaker förstås! Här hemma har vi en regel att vi ska ha 2 olika grönsaker till middagen varje dag.

Snabb sås till fisk

Snabb sås till fisk (4 port)

Ingredienser
2 dl vatten
2 dl créme fraiche
1 msk pressad citron
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk fryst gräslök

Gör såhär
Häll i vatten och créme fraiche i stekpannan som du stek fisken i (och lagt åt sidan). Låt koka upp och vispa i botten. Tillsätt citron, fiskbuljong och gräslök och smaka sedan av med citronpeppar och cayennepeppar.

Snabb sås till fisk

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.