Maillista

Eftersom midsommarveckan börjar idag tänkte jag att även veckans vegetariska recept ska passa till det temat. Igår i midsommarinspirationen hade jag med en spenatpaj med tomat men för den som gillar det klassiska kommer här recept på en snabb västerbottenostpaj. Vad som gör den lite extra snabb är att jag använder färdig smördeg istället för att göra pajdeg då jag tycker det blir gott och är väldigt enkelt. Smördeg är en sån sak jag ofta har hemma i frysen då det förenklar när man vill tillaga en matpaj eller efterrätt snabbt.

 P6190046

Snabb västerbottenostpaj

Ingredienser
1 rulle smördeg (200-250 g)
500 g västebottenost
4 dl grädde
4 ägg

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en form med avtagbar kant med smör. Tryck ut smördegen i formen och skär av uppe vid kanterna (den behöver inte gå riktigt ända upp). Se till att botten och kanter är täckta av smördeg. Riv osten och lägg i pajformen. Vispa ihop ägg med grädde och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll upp äggstanning så det täcker och tryck ner osten lite så den inte sticker upp. Sätt in i ugnen ca 60 minuter (håll koll på färgen och täck med aluminiumfolie efter ca 40 minuter så den inte får för mycket färg). Låt sedan svalna med kanterna på innan du serverar.

0

3 svar

  1. Helena / Bara en kaka till

    Hej Sandra! Ville bara skriva en kommentar för att säga att jag tycker du är jätteduktig! 🙂 Jag har läst din artikelserie på Better Bloggers, och är superimponerad över hur du har orkat göra grovjobbet att flytta från Blogspot till WordPress, något som jag själv velat göra i flera år men bara sett som ett alldeles för stort projekt. Din nya sida är jättefin och väldigt proffsig, med fliken om PR och samarbeten, och sen det faktum att du sökordsoptimerar alla dina inlägg. Själv bara skriver jag lite hej och hå, låter maken fota maten och skyller bloggtorkan på min gastande tvååring. (Som man i och för sig kan skylla en hel del på. 😉 Ville bara skriva att jag är imponerad (och blir inspirerad!) av dig och ditt jobb, och önska dig lycka till med bebisen! Stor kram!

    Svara
    • Sandras Matkrypin

      Nämen tack för alla fina ord! Jag blir alldeles rörd (och inte blir det bättre av gravidhormonerna 😉 ). Vad roligt att jag kan inspirera och att den nya designen uppskattas. Det har varit mycket jobb men absolut värt det och nu får vi se hur bloggen kan fortsätta utvecklas. Det går sakta men säkert och jag håller nu på att komma på vilken strategi jag vill använda och hur jag vill arbeta med bloggen utan att tappa passionen. Det är en fin balansgång.
      Jag fortsätter i alla fall att läsa din blogg som jag gjort nu i flera år och tycker både recept och foton är toppenbra. Fortsätt så!
      Kram på dig!

      Svara
  2. Helena / Bara en kaka till

    Haha, ja, gravidhormonerna är inte att leka med. 😉 När är det dags för leverans?

    Det är svårt det där med att inte tappa passionen, mycket av tiden jag la på bloggandet förut lägger jag nu på skrivuppdrag som bloggen har genererat, och det är ju så klart jätteroligt, det är ju det jag vill, men samtidigt vill jag ju orka hålla bloggen igång för att fortsätta få in skrivuppdrag. Så det är en fin balansgång, precis som du skriver.
    Stor kram!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a