Påsken börjar lida mot sitt slut men vi har vårt sista påskfirande för i år om ett par timmar. Vi ska nämligen på påskbrunch hos svärföräldrarna och det ska bli väldigt mysigt. Men sen räcker det med påskmat för den här gången. Det är ju så gott men efter 4 dagars ätande känner jag mig klar och behöver ett par månader utan sill, janssons frestelse, prinskorv och lax innan jag kommer vara sugen på det igen.
Så idag blir såklart veckans vegetariska recept inte alls likt påskmaten. Det blir istället en väldigt enkel rätt som jag lagade på kort tid en dag när jag inte matplanerat alls. Kollade vad som fanns i kylen och så lagade jag. Dessutom är detta mitt bidrag till månadens gröna med tema P eftersom jag utgick från potatisen. Smaklig måltid!
Snabba rårakor med fetaostkräm och kikärter (1 port eller 3 förätter)
Ingredienser
2-3 potatisar
En näve hackad grönkål
25-50 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 dl kikärter
Paprikapulver
Gör såhär
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och ha i kikärterna. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Låt steka några minuter så de får fin färg. Lägg sedan åt sidan.
Riv potatisarna grovt och blanda med den hackade grönkålen och krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg ett lager potatisen i tre plättar och stek på medelvärme på båda sidor så de får fin färg.
Blanda yoghurten med fetaost och krydda med salt och svartpeppar.
Servera rårakorna med fetaostkrämen och kikärterna.
Tack Sandra för ett härligt bidrag och för att du hjälper oss att sprida grön matglädje!
Tack fina du! Det är så roligt att Månadens gröna finns 🙂