Någon mer än jag som älskar jordnötssmör? Jag ÄLSKAR jordnötssmör och har det gärna på både gröt, yoghurt, acaibowl och i smoothies. Och såklart i olika bakverk. Jag brukar göra mitt eget jordnötssmör då det är enkelt och blir ännu godare. Men kan få till den konsistens och sälta man gillar bäst. Att göra eget jordnötssmör är enkelt och egentligen är det bara att mixa jordnötter i matberedare tillräckligt länge så fettet släpper från nötterna och blir krämiga. Sen brukar jag tillsätta lite rapsolja för att få den lite lösare och såklart lite extra salt. Här finns receptet på jordnötssmör. Men nu över till dagens recept som är snickersbites med en botten gjord med bland annat cornflakes. Sen toppas jag botten med en klick jordnötssmör och sen choklad. Jag har gjort dessa veganska och det funkade utmärkt!
Om du också gillar jordnötssmör kan jag tipsa om dessa recept:
- Acaibowl med hallon och jordnötssmör
- Fyllda dadlar med jordnötssmör
- Granola med jordnötssmör och tranbär
- Kikärtstryfflar med jordnötssmör och choklad
- Mangosmoothie med björnbär och jordnötssmör
Snickersbites – veganska och glutenfria (25 st)
Ingredienser
75 g mjölkfritt margarin
200 g jordnötssmör
0,5 dl ljus sirap
200 g glutenfria cornflakes
1 dl kokosflingor
0,5-1 dl jordnötssmör
100 g vegansk choklad
Gör såhär
Lägg cornflakes i en bunke och krossa med händerna.
Smält margariner och lägg i sirap och jordnötssmör och låt puttra ihop. Häll blandningen över cornflakesen och rör ner tillsammans med kokos. Fördela i bullformar och tryck till lite. Klicka på lite jordnötssmör.
Smält choklad över vattenbad och ringla över bitesen. Ställ kallt i minst en timme.