fbpx

Jag älskar verkligen jordnötssmör och använder det gärna i bakverk, frukostar och annat. Och jag har länge varit sugen på att göra snickersrutor och nu var det dags. Jag gjorde botten med glutenfria cornflakes som jag krossade med handen och så blandade jag med jordnötssmör och sötning. Och sen på toppen vegansk choklad. Jag bjöd på dessa godingar på jobbet och de blev snabbt populära 🙂

Om du, liksom jag, älskar jordnötssmör så har jag lagt några bonusrecept längst ner i inlägget!

Snickersrutor utan mjölk

Snickersrutor utan mjölk

Snickersrutor utan mjölk

Ingredienser
1 l cornflakes (glutenfria)
300 g jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
200 g vegansk mjölkchoklad

Gör såhär
Lägg cornflakes i en bunke och krossa med händerna.
Lägg jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull och värm upp på medelvärme under omrörning. Häll sedan över de krossade flingorna och rör ihop till en jämn massa. Tryck ut i en ugnsform med bakplåtspapper (storlek beror på hur tunn botten du vill ha). Ställ i kylen så den svalnar.
Smält chokladen över vattenbad och bred ut över botten. Ha på flingsalt. Ställa kallt och skär sedan i rutor.

Snickersrutor utan mjölk


Fler recept med jordnötssmör:

Smoothie med ananas och jordnötssmör

Chokladbollar med jordnötssmör

Enkla dadelbollar med kanel och jordnötssmör

Chokladbowl med jordnötssmör och blåbär

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b