Maillista

Jag bakar alltmer med dadlar. Jag försöker dra ner på vitt socker för både mig och barnen i den mån det går då jag tror att det inte är bra för kroppen. Jag tror inte att man ska föräta sig på dadlar heller men min åsikt är att det är ett bättre alternativ till sötning än vitt socker. Sedan jag började intressera mig mer för antiinflammatorisk kost har jag också inspirerats mer av recept med just dadlar. Så idag tänkte jag dela med mig av 10 recept på sockerfritt julgodis!

Sockerfritt julgodis

Sockerfritt julgodis – sötat med dadlar

Nu har jag bläddrat igenom mitt arkiv för att hitta mumsiga recept på godis utan tillsatt socker. Och så tänkte jag berätta lite mer om att söta med annat än socker. I det här inlägget är det godis sötat med dadlar men det finns ju fler alternativ så jag tänker berätta om några av dessa:

 • Honung – de flesta är nog bekanta med honung. Jag tycker det är gott och något jag använder ofta när jag inte har dadlar.
 • Agavesirap – utvinns ur agaveväxten och är väldigt söt. Bra alternativ till honung om du vill ha det veganskt. När man använder agavesirap kan man ta mindre mängd än exempelvis honung då den är så söt.
 • Björksocker – kallas också xylitol. Har färra kalorier än socker och har lågt GI-värde.
 • Kokossocker – ljusbrunt och liknar farinsocker. Har en kolaton i smaken.

Om du vill veta mer om detta är det bara en googling bort. Den här guiden innehåller t ex en hel del information och ännu fler sötningar.

10 recept på sockerfritt godis

Så nu kommer vi till recepten! Antingen kan du klicka dig vidare direkt i listan eller så finns länken under varje bild. I vissa recept är godiset t ex doppat i smält choklad. Här kan man såklart välja en sockerfri variant om man helt vill undvika det vita sockret.

 1. Kardemummakola på mandelbotten
 2. Pepparkaksfudge med mandel
 3. Hasselnötsbollar
 4. Kolagodis på cashewbotten
 5. Bountyrutor med dadlar
 6. Fyllda dadlar med jordnötssmör
 7. Pepparkaksbollar med dadlar
 8. Kaneltryfflar med jordnötter
 9. Chokladfudge med jordnötter
 10. Raw saffransfudge med clementin

Sockerfritt julgodis - Kardemummakola på mandelbotten

Kardemummakola på mandelbotten

Pepparkaksfudge med mandel

Pepparkaksfudge med mandel

Hasselnötsbollar med choklad

Hasselnötsbollar

Sockerfritt julgodis - Kolagodis på cashewbotten

Kolagodis på cashewbotten

Sockerfritt julgodis - Bountyrutor med dadlar

Bountyrutor med dadlar

Julgodis utan socker - Fyllda dadlar med jordnötssmör

Fyllda dadlar med jordnötssmör

Sockerfritt julgodis - Pepparkaksbollar med dadlar

Pepparkaksbollar med dadlar

Sockerfritt julgodis - Kaneltryfflar med jordnötter

Kaneltryfflar med jordnötter

Chokladfudge med jordnötter

Chokladfudge med jordnötter

Raw-saffransfudge med clementin

Raw saffransfudge med clementin

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.