Jag inser att rubriken blir lite knasig. Att kombinera champagnemellis med att leva billigt i januari kanske verkar märkligt men vårt nya koncept (en ny version på champagnefrukost) hade unnat inträffa vilken månad som helst, haha. Men skämt åsido här kommer en välfylld söndagslista fylls med roliga aktiviteter, barnmat, skam och många bra tips för att gå runt på den låga januaribudgeten.

Veckan som gått: Veckan har varit fylld av roliga aktiviteter! Umgåtts med min underbara svägerska som ska gifta sig i sommar, myst med Noel, varit på middag hos fina vänner, premiäråkt pulka med Noel, haft mysdygn hos min kusin med champagnemellis, korvgrillning, pulkaåkning och helt enkelt haft det bra. Igår hade vi myskväll hemma, kollade serier och åt plockmat. Nu ska vi dessutom snart iväg på brunch med svärföräldrarna. En riktigt bra vecka!

Veckans bästa frukost: Det måste vara hos kusinen vid övernattningen. Det serverades juice gjord i råsaftcentrifugen, yoghurt med frukt, bär och flingor, jättegott bröd med bland annat salami och brieost samt lite annat smått och gott. Sen har jag även testat ett par nya frukostrecept men de ska jag inte riktigt dela med mig av ännu.

Veckans serie: Vi har börjat kolla på Skam den här veckan. Alla pratar ju om den och vi blev sugna! Och ja, den är mycket bra och jag njuter lite av att inte vara i de där tonåren längre. Så sevärt och mycket igenkänning! Sen har vi även sett några avsnitt av ”Jorden runt på 6 steg” med Filip och Fredrik, mycket underhållande!

Veckans bästa: Noel har börjat äta alltmer mat och han älskar det! Jag har lagat flera olika sorters puréer och testar nya kombinationer varje dag och hittills så går allt ner med ett leende. Så roligt och tacksamt och jag funderar redan nu på vad nästa maträtt ska bli. Han äter bara ett mål mat om dagen och sen ammar jag resten så maten går inte åt alltför fort ännu.

Veckans träning: Jag har gått mina dagliga promenader samt kört en del hemmaträning. Men på grund av återkommande huvudvärk har jag tagit det lite lugnare den här veckan. Men jag fortsätter känna mig starkare och samtidigt tappa några av de resterande kilona jag lagt på mig under graviditeten. Yey!

Veckans inspiration: Eftersom det är januari som är en månad med tunn plånbok och man försöker vrida och vända på sig för att leva billigt så tänkte jag ge er några tips. Här är lite av hur jag tänker för att hålla ner matkostnaderna, inte bara i januari utan året runt:
– Ät matlådor och skippa uteluncherna.
– Välj vegetariska alternativ och satsa på grönsaker i säsong. Även bönor och linser är prisvärda alternativ för billig, vegetarisk mat. Men tänk på att allt vegetariskt är inte billigt. Håll koll på priser och bra proteinrika alternativ.
– Välj råvaror utifrån de erbjudanden som din matbutik har.
– Köp gärna stora förpackningar till bra pris och gör storkok som räcker till flera middagar och/eller matlådor.
– Se till att hålla koll i kylen på de råvaror du har och laga mat på det. Släng ingen mat! Låt fantasin flöda 🙂 Generella tips är soppa, omelett eller pytt. Det kan man använda enkelt när man har rester och annat i kylen som behöver användas.
– Småhandla inte. Planera dina köp och se till att inte vara hungrig när inköpen sker.

Linssoppa med kålrot och lime

Pasta med kryddig morotssås

Ha nu en helt fantastisk söndag allihopa!

0

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.