Goförmiddag! Här hemma har mannen och sonen tagit en lugn förmiddag medan jag har varit på gymmet, lagat frukost och sen datanördat lite och knåpat ihop den här söndagslistan. Missa inte vörtscones-receptet i slutet!
Veckan som gått: Vilken härlig vecka! Vi har haft fullt upp med massa trevligheter. Middagsbjudningar, luciafirande, julshopping, mysfrukost igår, släktkalas och idag blir det julafton nr 1. Woho! En riktigt bra vecka!
Veckans bästa frukost: Igår! Vår fina vän Jenny från Örnsköldsvik kom på en blixtvisit och det bjöds på storfrukost. Det blev risgrynsgröt, juice, smoothie, vörtscones (se recept nedan), kaffe, te, frukt, grönsaker osv. Så mycket gott!
Veckans bästa: Att äntligen få krama på Jenny och hinna ta igen lite. Blir inte att vi ses så ofta när vi bor så långt ifrån varandra.
Veckans träning: Jag har tagit med Noel till gymmet för första gången och det gick strålande. Han var nöjd och glad och fick till och med agera extra vikt när jag gjorde knäböj, Jag har utöver det gått en hel del promenader, tränat Tabata-hemma samt tränat på gymmet även imorse. Nu är jag på gång och det känns toppen!
Veckans inspiration: Glimten i grytan har skrivit det här inlägget för ett bra tag sen som handlar om vit fisk är inte bara torsk. Här kan du läsa om olika vita fiskar, lite kort info och vad de kan användas till. Inspirerande för mig som alltid försöker jobba på fiskinspirationen då vi äter alldeles för lite.
Vörtscones (6-8 st)
Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk malen pomerans
0,5 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
Gör såhär
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, pomerans, kardemumma, ingefära, nejlika och salt i en bunke. Ha i tärnat smör i mjölkblandningen och finfördela smöret med fingrarna. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka ut 6-8 bröd. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.