Godmorgon på er! Här har vi en lite segare morgon än vanligt eftersom vi var på födelsedagskalas igår. Idag blir en lugn dag och njuta av helgens sista dag. Trevlig läsning!

Veckan som gått: Måndagen var det påskfirande som gällde. Det blev påskbrunch hemma hos svärföräldrarna och det var jättemysigt! På tisdagen hade vi tjejmiddag med pizza och vin och sen har veckan rullat på med promenader, öppna förskolan, träning på Friskis, shoppingrunda med mamma, myskväll i soffan och igår var det partaj som gällde. Vi hade barnvakt och var på kalas hos vår vän AC som fyller år på tisdag! Mycket trevligt!

Lunch i Kista galleria och fredagsmys i soffan

Veckans bästa frukost: Jag är ledsen att säga det men det har inte varit så roliga frukostar den här veckan. Mycket kokta ägg med kaviar.. Inte så inspirerande.

Veckans serie: Nu har vi börjat kolla tredje säsongen på Blacklist. Väldigt spännande och kul att återvända efter att vi sett två säsonger förut.

Veckans bästa: Hade ett möte gällande eventuellt bloggsamarbete i fredags och det ska bli väldigt spännande att se vad det kan leda till. Jag håller tummarna och hoppas jag kan berätta mer för er snart!

Veckans träning: Förutom gympa på Friskis har jag även inlett löpsäsongen. Det blev 4 långsamma kilometer igår så nu har startskottet går. Nu ska jag få bra kondition!

Veckans barnmat: Jag har lagat en hel del barnmat och hinner ju inte publicera de i samma takt som jag lagar eftersom jag inte vill att det ska bli en barnmatsblogg. Därför känns det som ett trevligt inslag på söndagslistan. Så här kommer ett vegetariskt recept som gick hem hos sonen.

Quinoagryta med curry (6 port)

Ingredienser
0,5 gul lök
1 liten sötpotatis (ca 200 g)
1 palsternacka
0,5 äpple
100 g haricots verts
1 dl röda linser
1 dl quinoa
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
3 dl vatten
En nypa curry
En nypa kanel
En nypa malen ingefära

Gör såhär
Skala och hacka löken. Skala och skär sötpotatisen och palsternackan i tärningar. Kärna ur äpplet och hacka. Värm upp lite kokosolja i en kastrull och fräs löken tillsammans med curry, kanel och ingefära så att den blir mjuk men den ska inte får färg.
Tillsätt sötpotatis, äpple, haricots verts, röda linser, quinoa, kokosmjölk och vatten. Låt grytan koka upp och låt sedan puttra ca 20 minuter så allting är mjukt. Rör om då och då och ha eventuellt i mer vatten. Mixa sedan slätt och frys in i portionsburkar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b