Hej alla fantastiska läsare! Här hemma har vi vaknat, ska äta frukost och sen blir det lite jobb. Här kommer veckans sammanfattning med lite härliga tips, ett gott bröd och för den som är intresserad avslutar jag med lite barnmatsrecept. Varsågoda!

Veckan som gått: Den här veckan har vi hunnit med flera middagar hos goda vänner och även familjemys hemma, födelsedagsfirande inklusive fredagsdrink, middag, brunch och trerättersmiddag och idag ska vi jobba lite. Har även hunnit med årets första semla! En riktigt bra vecka 🙂

 

Födelsedags-frukost-på-sängen-bricka med vinbärssmoothie, ölkorv och ostbågar

Veckans bästa frukost: Gårdagens brunch var mycket god. Vi bjöd på äggröra, salami, mortadella, mango, blodapelsin, boveteplättar med turkisk yoghurt och hallon, juice, brieost och lite annat smått och gott. Recept på boveteplättarna kommer i veckan.

Veckans bästa: Noel fyllde 6 månader i tisdags och det är så roligt att vara med honom varje dag och se hans utveckling. Han tränar just nu på att sitta, han har börjat äta både mat och gröt och däremellan ammar han fortfarande. Vi har bytt till sittdelen i vagnen och han har börjat använda sin gåstol och den är så rolig. Oj, vilken häftig resa att dela livet med honom.

 

Veckans träning: Jag har laddat ner en app med 7-minuters träning och det är riktigt bra. Jag har provat några olika prodram och körde 3 pass i rad så då tar det ca 30 minuter med lite vila emellan. Effektiv träning som är lätt att göra hemma! Sen har det blivit många långpromenader som vanligt.

Veckans länk: Bakade ett saftigt och gott bovetebröd i veckan. Jag gjorde efter det här receptet som jag hittade hos 56 kilo och passade på att göra en dubbel sats på en gång. Det blev jättesaftigt och gott. Perfekt och skiva och frysa in och ta fram och rosta. Mums!

Veckans tips: Jag förstår att alla mina läsare såklart inte är intresserade av barnmat men jag tycker det är kul att dela med mig av de recept jag lagar till Noel.

Potatis, rödspätta och haricots verts med dill (6 mån, ca 6 port)

Ingredienser
6 potatisar
200 g vit fisk
200 g haricots verts
0,5 kruka dill
3 msk rapsolja
1 msk pressad citron

Gör såhär
Skala och tärna potatisen och lägg i en kastrull. Täck med vatten och låt koka till potatisen är mjuk. Ha då i fisken och haricots verts och låt koka några minuter till. Spara lite av kokvattnet och häll sedan av alltihopa och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt hackad dill, rapsolja och pressad citron och mixa med stavmixer så det blir en slät konsistens. Späd eventuellt med kokvatten.

Kyckling med ris och majs (6 mån, ca 8 port)

Ingredienser
3 dl ris
500 g kyckling
150 g majs
2 msk rapsolja

Gör såhär
Koka riset utan salt. Skär kycklingen i bitar och lägg i en kastrull och täck med vatten. Låt koka tills kycklingen är genomkokt och tillsätt då majsen och låt koka några minuter till. Spara lite av kokvattnet och häll sedan av alltihopa. Blanda kyckling, majs och ris i en stor kastrull eller bunke och mixa slätt tillsammans med rapsolja och eventuellt lite kokvatten.

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b