fbpx

Här hemma har vi en lite seg morgon efter en lång och härlig dopdag igår. Snart blir det smörgåstårta till frukost och öppna presenter. Men först: söndagslistan!

Veckan som gått: Veckan började med 23 000 steg i måndags! Sen har vi hunnit med babymassage, alla hjärtans dag-firande, lite shopping, ännu mera promenader och väldigt mycket dopförberedelser! Vi har hämtat beställda varor, beställt tårtor, gjort smörgåstårtor, dukat och pimpat lokal och annat smått och gott. Igår var den stora dagen och allt gick jättebra.

Veckans bästa frukost: Den här veckan har det blivit en hel del bär med antingen kvarg eller turkisk yoghurt till frukost. Har köpt hem massa smarriga bär till frysen så nu lyxar jag till det med både röda och svarta vinbär och goda hallon.

Veckans fika: I fredags hade jag namnsdag så mitt i alla dopförberedelser så dukade mamma fram namnsdagsfika med semlor. Såååå gott!

Veckans bästa: Helt klart Noels dop! Allt blev precis som vi tänkt och dagen och kvällen blev så lyckad. Gästerna verkade också väldigt nöjda och Noel somnade gott vid midnatt. En dag vi kommer minnas länge! Det kommer ett inlägg med massa bilder från dopet i veckan.

Veckans träning: Veckans bokade Friskis-pass blev inställt på grund av förkylning och halsont så det har blivit extra många och långa promenader istället.

Veckans barnmat: Tänkte dela med mig av ännu ett barnmatsrecept och den här veckan blir det en fläskgryta med spiskummin. För att få lite variation tog jag undan hälften och sen blandade ner krossade tomater i resterande så blev det lite olika smaker.


Fläskgryta med spiskummin (6 mån, ca 8 port)

Ingredienser
250 g rotselleri
300 g morötter
400 g potatis
400 g fläskkarré
1 msk spiskummin
2,5 dl krossade tomater
2 msk rapsolja

Gör såhär
Skala och tärna rotselleri, morötter och potatis. Tärna köttet och lägg i en stor kastrull tillsammans med rotfrukterna. Fyll på med vatten så det täcker och koka under lock ca 20-30 minuter beroende på hur stora tärningar du gjort. Spara sedan lite kokvatten och häll av resten. Häll tillbaka i kastrullen och mixa slätt med stavmixer och späd med lite kokvatten till önskad konstisens. Tillsätt spiskummin och rapsolja och blanda. Jag fördelade sedan hälften i burkar och i resten mixade jag ner krossade tomater så det blev två olika rätter. Fördela sedan resten i burkar.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.