fbpx

Nu är det sopptider! Jag gillar soppa då det är värmande, enkelt att laga och går att variera i oändlighet. De tär även tacksamt när man har diverse ingredienser som behöver göras av med eller grönsaker som blivit tråkiga. De kan ändå platsa i en soppa. Ofta gör vi släta soppor som vi serverar med olika toppings med ibland varierar vi och har en soppa som vi skippar att mixa. Det beror på tycke och smak och idag tänkte jag dela med mig av 10 goda soppor. Mums!

Laga mer soppa

När jag lagar soppa så utgår jag sällan från ett recept jag hittat på en soppa att testa utan istället så utgår jag från en eller flera ingredienser och så funderar jag på vad mer som kan passa i, om den ska mixas eller hur den ska serveras. Du kan även göra en soppvariant av en maträtt som är populär hemma. Såsom tacosoppa! Det är helt enkelt en soppa baserad på tacofärs och så kan man ha i lite vad man önskar och när man har en sådan smak som barnen känner igen är de ofta lite mer positiva.

Här hemma serverar vi oftast mjukt bröd till soppan. Antingen tar vi fram något i frysen eller om jag planerat soppa till middag försöker jag ha preppat en deg så man kan få nybakt bröd till soppan. Eller så gör jag snabba stekpannebröd eller annat bröd som inte behöver jäsa.

Förutom att soppa är väldigt gott är det enkelt att laga som dessutom ofta billigt. Några favoriter när det kommer till billiga soppor är morotssoppa, potatis- och purjolöksoppa eller kryddig linssoppa. Så perfekt med billiga middagar i dessa tider!

10 goda soppor - utan mjölk och gluten

10 goda soppor

Nu har det blivit dags att dela med mig av de goda sopporna. Jag har självklart tagit soppor som är fria från mjölk och gluten. Och våga använda mycket kryddor när du lagar soppa annars kan det lätt bli lite tråkigt. Nu får du hålla i dig för här kommer recepten!

  1. Morotssoppa med ingefära och grön curry
  2. Tacosoppa med ärtguacamole
  3. Cowboysoppa – en perfekt matsäck
  4. Röd linssoppa med limeyoghurt
  5. Kycklingsoppa med rotfrukter
  6. Grön ärtsoppa med gratinerade knäckesticks
  7. Broccolisoppa med linser och grön curry
  8. Tomatsoppa med stekta champinjoner
  9. Vegetarisk soppa med bönor och broccoli
  10. Pumpasoppa med blomkål och kryddig korv

10 goda soppor - utan mjölk och gluten

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b