Påsken smygstartade ju här på bloggen i förra veckan med ett gästinlägg från Matilda och nu tänkte jag fortsätta på det temat. Tyvärr kommer det inte bli så mycket matiga påskrecept på bloggen eftersom vi åker till fjällen på påskafton, men det blir nog mer lite bilder på påskmaten i efterhand 🙂
 
Men godis är ett måste på påsken och jag gillar att göra lite eget godis utöver det obligatoriska plockgodiset. Först ut är en limefudge.

 

Söt limefudge

Ingredienser
50 g marsmallows
2 dl socker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
Cest från 1 lime
Gör såhär
Klipp marsmallowsarna i små bitar och blanda dem med smör, strösocker och vispgrädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt är smält. När allting har smält så låt det småkoka i 10 minuter under omrörning. Hacka chokladen och ha den i kastrullen och rör tills massan blir blank. Riv ner cest från limen och ta sedan av kastrullen från värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare. Häll upp massan i en smord form, ca 20×30 cm. Låt massan stelna och skär därefter i bitar. Jag förvara den i kylen i en burk och tar fram en stund innan vi ska äta, då håller dem sig länge.
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b