Maillista

Min favoritlunch alla dagar i veckan är bowl. Enkelt att laga till snabbt med lite förberedelse på helgen. T ex så brukar jag koka en omgång ris eller andra gryn på helgen så har man en bra bas. Sen kan man preppa en del grönsaker som håller dig bra i en burk i kylen eller utgå från grönsaker som går snabbt såsom småtomater, spenat, majs, och sen gärna bönor som protein. Och kimchi har jag alltid hemma för det höjer bowlen! Och självklart ha en smarrig sås, antingen srirachamajo, hummus eller som här, en snabb yoghurtsås. Så idag tänkte jag bjuda på mitt recept på en sötpotatisbowl med ajvarkräm, kikärtor och massa goda grejer. Muuums!

Sötpotatisbowl med ajvarkräm och rostade kikärtor

Sötpotatisbowl med ajvarkräm och rostade kikärtor (2 port)

Ingredienser
2-3 dl kokt havreris
1 stor sötpotatis
1 frp kikärter (á avrunnen vikt 230 g)
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin

0,75 dl mild ajvar
0,75 dl turkisk yoghurt (ev. vegansk)

20 småtomater
Ett par nävar spenat

Gör såhär
Sätt på ugnen 225 grader. Skär sötpotatisen i bitar och lägg på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 10 minuter.
Under tiden kan du skölja kikärterna och lägg i en skål. Ringla över olivolja och tillsätt paprikapulver och spiskummin. Krydda med salt och svartpeppar och blanda om. Ta ut sötpotatisen och häll på kikärterna på andra halvan av plåten. Sätt in i ugnen 15 minuter till så potatisen blir mjuk och kikärterna får fin färg.
Gör iordning resten av tillbehören. Halvera tomaterna. Blanda ihop ajvar och turkisk yoghurt och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg upp ris, sötpotatis, kikärter, spenat och tomat i en bowl. Toppa med en klick ajvarkräm.


Fler recept på bowls:

Asiatisk bowl med bönor och mango

Pokebowl med marinerad lax

Hummusbowl med sesamlax och svartkål

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a