fbpx

Idag blir det ett middagstips som jag verkligen älskar. Jag är helt förälskad i sötpotatis, goda grönsaker, kryddor och mat som gör mig gott. Mycket färger, smaker och växtbaserat. Nej, jag kommer inte bli vegan men känslan av att bli bekvämt mätt med bra energi och mycket näring gör mig glad. Jag kämpar på att ställa om kosten och göra det enkelt att äta på det här nya sättet. För jag vill ge min kropp bra bränsle och gör tror stenhårt på att det bidrar till ett längre och friskare liv. Det vill jag ge mig och min familj!

Sötpotatisbowl med mangold och ärtkräm

Oj, det blev en lite annorlunda inledning. Men jag blir mer och mer övertygad om det här sättet att äta. I helgen var jag på kryssning och det var väldigt trevligt och gott och så. Men när jag plockar på mig allt möjligt på buffén så mår jag inte alls lika härligt efter måltiden som jag vill. Men ibland är det förstås härligt att sväva ut.

Bowls är enkelt och är ett bra sätt att använda det man har hemma som kanske egentligen inte känns som en måltid. Jag försöker ju alltid ha någon kräm/sås/hummus hemma och det passar utmärkt till bowls. Gärna i kombination med ris eller quinoa och sen lite annat gott. Här hade jag precis skördat min sista mangold i trädgården (så god att steka med vitlök!) och så sötpotatisen såklart. Rostad sötpotatis kan vara bland det godaste man kan äta. Så här ser ni resultatet – en sötpotatisbowl!

Sötpotatisbowl med mangold och ärtkräm

Sötpotatisbowl med mangold och ärtkräm (1 port)

Ingredienser
1,5 dl kokt ris (gärna råris)
1 liten sötpotatis
Lite kanel
1 dl ärtkräm
1 tomat

4 stora blad mangold
1 vitlöksklyfta

Srirachamajonäs

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta sötpotatisen och skär i bitar/tärningar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med kanel, salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 20 minuter.
Dela ner tomaten.
Skär mangolden grovt. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i mangolden och låt fräsa en minut så den börjar mjukna. Pressa i en vitlöksklyfta och krydda med salt och svartpeppar och lät fräsa en minut till.
Lägg upp ris, den rostade sötpotatisen, tomat, mangold och ärtkräm i en skål och servera med srirachamajonäs.

Sötpotatisbowl med mangold och ärtkräm

4 svar

    Mentions

  • 💬 Pokebowl med sojamarinerad tofu • SandraCallermo.se
  • 💬 Bowl - guide och recept! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Omelett med avokado, fetaost och tomat • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b