Hemmaarbetet har gjort att jag lagar en hel del smarriga luncher. Bowls är min stora favorit och något jag äter flera gånger i veckan. Men ibland vill man variera och eftersom sötpotatis är en favorit hos mig så är det nära till hands. Så dessa bakade sötpotatishalvor som jag toppade med massa goda grejer. Jag hade keso på min då jag tål keso men det går lika bra med mjölkfri yoghurt eller färskost. Hoppas det smakar!

Sötpotatishalvor med ajvar och hummus

Sötpotatishalvor med ajvar och hummus

Sötpotatishalvor med ajvar och hummus (1 port)

Ingredienser
1 sötpotatis
1 dl keso
0,75 dl mild ajvar
En kvarts rödlök
Sallad
Hummus

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera sötpotatisen på längden och picka hål i den. Lägg i en ugnsform och ringa över olivolja och krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Sätt in i ugnen 20 minuter med skärsidan nedåt. Vänd sedan potatisen och låt vara i ugnen ca 15 minuter till så den får fin färg och är mjuk.
Gör iordning sallad samt strimla rödlök.
Lägg upp på en tallrik och toppa med keso, ajvar och rödlök. Servera med sallad och hummus.

Sötpotatishalvor med ajvar och hummus


Fler recept med sötpotatis:

Sötpotatisbowl med ajvarkräm och rostade kikärtor

Bovetesallad med rostad sötpotatis och jordärtskockor

Plåtmat med grönkål och tahini

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b