Maillista

En blogg jag följt länge och som jag gillar alltmer (så härlig blandning av recept, inspiration och familj) är Emma Barremyr. Jag älskar hennes blogg för den är mysig, sund och ärlig. Hon är personlig tränare och tvåbarnsmamma och inne på hennes blogg får man följa med i vardagen och det bjuds på många goda recept.

Sötpotatispizza med chévre

För ett tag sedan så testade jag ett recept från hennes blogg på en magisk sötpotatispizza. Det är en väldigt enkel glutenfri botten som toppas med créme fraiche, tunnskivad sötpotatis, krämig chévre och honung. Toppa med chiliflakes och servera med sallad. Alltså SÅÅÅÅ gott! Och jag älskar den här universalbakmixen som var enkel att använda. Dessutom ingen jäsning. Medan botten förgräddas i ugnen förbereder man toppings.

Jag toppade min pizza med ruccola efter gräddning och servera med boostad pizzasallad. Mums!

Sötpotatispizza med chévre

Sötpotatispizza med chévre

Sötpotatispizza med chévre (2 port)

Ingredienser
150 g universalbakmix
1 tsk salt
2 dl ljummet vatten
1 dl créme fraíche
250 g sötpotatis
200 g chévre
1 näve ruccola
1-2 nypor chiliflakes
1-2 tsk honung

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda bakmixen med salt och vispa därefter ner vatten. Degen blir gnaksa lös men det är som det ska. Häll ut den på en plåt med bakplåtspapper och lägg på ett till bakplåtspapper och kavla sedan ut degen tunt över hela plåten. Låt pappret sitta kvar och ställ in plåten i ugnen 15 minuter. Det övre pappret lossnar när den gräddats. Ta ut botten och dra bort det övre pappret och låt svalna något.
Tvätta sötpotatisen och skiva tunt. Skär även chévren i skivor.
Bred på créme fraiche och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på sötpotatisskivor och sedan chévre. Avsluta med att ringla över honung och strö på lite chiliflakes och ställ sedan in i ugnen ca 15 minuter. Servera med sallad.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a