fbpx

Hallojsan! Nu börjar vardagen på riktigt. Det är åter till jobb och idag är barnen hos mormor och imorgon blir det fritids och förskola. Och det känns faktiskt skönt! Jag har njutit massor av det här jullovet och vi har verkligen chillat mycket vilket behövdes. Nu har vi laddat för en ny termin, pratat om hur vi vill att terminen ska vara och vad vi vill ändra. Vi har gjort terminens första veckomeny, foodpreppat, fyllt u nya kalendern och fått en skön avslutning på ledigheten. Så nu är det åter till jobb och fullt ös! Och med det sagt tillbaka till nya recept och mer frekventa inlägg här. Först ut för nya terminen blir denna sötpotatispytt med lax. Enkelt att göra pytten i ugnen och steka laxen snabbt i stekpannan. Jag serverade med ägg och inlagda rödbetor men det gör du som du vill 🙂 Smaklig måltid!

Sötpotatispytt med lax

Sötpotatispytt med lax

Sötpotatispytt med lax (3 port)

Ingredienser
1 stor eller 2 mindre sötpotatisar
1 gul paprika
150 g champinjoner
3 dl frysta gröna ärter

3 laxfileer
3 stekta ägg
Rödbetor

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär sötpotatisen i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med örtsalt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 15 minuter. Under tiden kan du kärna ur paprikan och dela i mindre bitar. Dela ner champinjonerna. Ta ut plåten och lägg på paprika, champinjoner och gröna ärtor. Ställ in 10 minuter till.
Under tiden kan du steka ägg. Därefter stek laxen i en stekpanna. Värm upp olja och lägg i laxen. Krydda med salt och svartpeppar och stek ett par minuter p båda sidor.
Servera med inlagda rödbetor.


Fler recept på pytt:

Vegopytt med gochujang och koriander

Fläskpytt med sötpotatis och timjan

Rotfruktspytt med zucchini och sötpotatis

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b