Jag äter mycket bowls och sallader och en favoritingrediens är rostad sötpotatis. Den får lite segt yttre och mjukt inre och smakar ljuvligt. Så nu kände jag att det var dags att dela med mig av en riktig god och matig sötpotatissallad med rostade kikärtor och ljuvligt god tahinidressing. Enkelt att laga, näringsrik och väldigt gott!
Sötpotatissallad med kikärtor och tahinidressing (2 port)
Ingredienser
1 stor sötpotatis
1 frp kikärtor (á avrunnen vikt 230 g)
Två nävar ruccola
2 nävar strimlad spetskål
1 stor spetspaprika
1 msk pressad citron
2 msk tahini
1 tsk örtsalt
Hampafrön
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär potatisen i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med örtsalt och svartpeppar. Ställ in i ugnen 10 minuter. Ta sedan ut plåten och häll över de avsköljda kikärterna. Ställ in i ugnen 10-15 minuter till så allt får fin färg och potatisen blir mjuk.
Kärna ur och hacka paprikan. Lägg ruccola, strimlad spetskål och paprika i en stor skål.
Blanda ihop pressad citron med tahini, örtsalt och svartpeppar.
Lägg sötpotatisen och kikärtorna i skålen med grönsakerna. Häll över dressingen och blanda ihop allt.
Fler recept med sötpotatis:
Sötpotatishalvor med ajvar och hummus
Plåtmat med sötpotatis, grönkål och tahini
Lämna ett svar