Maillista

Oj, va skönt det har varit med en ledig helg. Det har tyvärr inte blivit inlägg här i bloggen varje dag men jag behövde bara vara lite ledig och bara slappa. Idag börjar en ny kurs i skolan och helgen har gett mig ny energi. 
 
Eftersom det är måndag är det dags för ett nytt vegetariskt recept och denna gång blir det en värmande sötpotatissoppa smaksatt med chévre och pumpakärnor. Den blev väldigt mättande och smakrik!
 
Jag är även lite nyfiken på hur många av er som har minst en vegetarisk dag i veckan?

 

Sötpotatissoppa med chévre och pumpakärnor

Sötpotatissoppa med chévre och pumpakärnor (4 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
800 g sötpotatis
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl grädde
200 g chévre
0,5 citron
1 dl pumpakärnor
3 msk olivolja
15 blad färsk mynta
Gör såhär
Skala och tärna sötpotatisen. Skala och klyfta den gula löken och finhacka vitlöken. Bryn försiktigt lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull i 2 minuter. Lägg i sötpotatisen och slå på vatten och lägg i buljongtärningar. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 15 minuter.
Tillsätt citronsaft, grädde och nästan all getost. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten och smaka sedan av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 3–4 minuter. Rör om hela tiden så det inte bränns.
Mortla olivolja med hackad mynta. Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över de rostade pumpakärnorna.
 

 

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.