Den här veckan händer något stort. På fredag får vi tillträde till vårt radhus! Vi har gått och blivit husägare och det känns helt fantastiskt. I veckor har vi förberett, fixat, kollat på möbler och inredning, funderat på vad vi ska prioritera att renovera osv. Nu är dagen snart här och i veckan kommer vi försöka få koll på det sista. I helgen börjar renoveringen för fullt eftersom vi har 1,5 månad med dubbla boenden så kommer vi passa på att göra en hel del och det ska bli roligt. Så i 3 veckor kommer vi renovera, sen åker vi på semester som är inbokad sen länge och därefter är det en vecka innan vi faktiskt flyttar och lämnar lägenheten. Så i slutet av oktober går flytten och fram tills dess kommer det vara fullt upp som ni förstår så i ärlighetens namn får jag se hur mycket mat jag kommer hinna laga och lägga upp här. Jag har förberett en del recept så det kommer komma upp minst två recept i veckan men utöver det får allt bli bonus. Sen längtar jag till att få laga mat i det nya köket!
Men än så länge har inte renoveringskaoset börjat så här kommer ett nytt vegetariskt recept. En krämig sötpotatissoppa med tomat och oregano som blir extra mättande med röda linser.
Sötpotatissoppa med tomat och oregano (4 port)
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
En nypa chiliflakes
600 g sötpotatis
500 g krossade tomater
1 dl röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
1 l vatten
Créme fraiche/veganskt alternativ
Salladslök
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök tillsammans med chiliflakes. När det mjuknat kan du tillsätta sötpotatis, krossade tomater, linser, buljong och vatten. Låt koka upp och låt koka under lock 15-20 minuter så linserna och potatisen är mjuk. Mixa sedan slätt och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs. Servera med strimlad salladslök och en klick créme fraiche.
Lämna ett svar