Häromveckan hörde en vän av sig som bor i Dalarna och berättade att han skulle jobba i närheten av oss och ha en ledig lunch över. Vi bokade såklart in det i kalendern och jag lagade en smarrig lunch till oss. Det fick bli en enkel spaghetti carbonara som är alldeles krämig och god med lite grädde, massa ost och salt skinka. Det behöver inte vara svårare än så!
Spaghetti carbonara (4 port)
Ingredienser
4 port spaghetti (glutenfri)
0,5 dl grädde
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
4 ägg
100 g parmesan
300 g rökt skinka
4 äggulor
Gör såhär
Koka spaghettin. Skal och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök ett par minuter. Lägg över på en tallrik. Strimla skinkan och stek den knaprig i olivolja i stekpannan. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med svartpeppar och cayennepeppar. Riv ost.
När pastan har kokat klart kan du hälla av vattnet (spara lite). Häll sedan på löken, skinkan, äggblandningen och hälften av den rivna osten. Späd eventuellt med pastavatten.Toppa med resten av osten och en äggula om så önskas.
Lämna ett svar