Idag är det alla hjärtans dag och jag jag passar på att skicka lite extra kärlek till nära och kära. Jag vill även rikta ett stort tack till er fantastiska läsare som kommer in hit varje dag och förhoppningsvis blir inspirerade och glada. Igår slog vi nytt (rejält) rekord på unika besökare på en dag, häftigt! Om ni vill ha mer av bloggen och se när det publiceras nya recept får ni gärna gilla bloggen på facebook här!
Men nu till dagens recept. Brysselkål är något jag tillagar sällan men det är väldigt gott. Dessutom är det i säsong just nu och då blir man extra glad. Den här gången blev brysselkålen smaksatt med vitlök och citron, en lyckad kombination i en god pastarätt!
Spaghetti med brysselkål och bacon (4 port)
Ingredienser
4 port spaghetti
400 g brysselkål
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
0,5 citron finrivet skal och pressad saft
1 msk honung
150 g bacon
2 dl grädde
200 g fetaost
Gör såhär
Koka pasta enligt anvisning. Skala och strimla rödlöken. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Halvera brysselkålen och hetta upp smör i en stekpanna. Fräs brysselkålen ca 3 minuter och tillsätt sedan röd lök, pressad vitlök samt cest och saft från citronen. Krydda med salt och svartpeppar och ringla över honungen och stek ytterligare några minuter.
Häll av pastan och blanda med brysselkålsblandningen och baconet. Häll på grädden och låt bli varmt. Servera med smulad fetaost.
Tack för tipset! Här tillhör brysselkål en av de absoluta favoriterna och jag har det till mycket. Har dock aldrig provat ha det i pasta innan, så det borde ju vara hög tid nu! 🙂