Maillista

Igår fyllde min vän AC år och det firades med en riktigt mysig kväll med trerättersmiddag. Det blev en riktig succé! Det blev en mycket uppskattad kväll med en hel del tjejsnack och ett par glas vin. Här kommer gårdagskvällens meny:

Sparris med parmaskinka och parmesan

Sparris med parmaskinka och parmesan (4 port)

Ingredienser
12 sparrisar
8 skivor parmaskinka

Ruccolasallad
Pinjenötter
En bit parmesanost

Gör såhär

Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten och koka den ca 3 minuter varefter den spolas kall/ljummen och får rinna av. Fördela salladen på assietter. Linda in sparrisen med parmaskinka och lägg på salladen. Hyvla slutligen parmesanost över det hela och toppa med några pinjenötter. Avsluta droppar du över olivolja och krydda med salt och peppar.

Biffar med chevréost och råstekt potatis

Biffar med chevréost och råstekt potatis (4 port)

Ingredienser

Biffar:
500 gram nötfärs
0,5 gul lök
1 ägg
200 gram chevréost
1 paket bacon

Råstekt potatis:

10 medelstora fasta potatisar
1 klyfta vitlök
2 krm timjan

2 krm rosmarin
Löksås:

1 gul lök
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
1 msk soja

Gör såhär

Biffar: Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda färsen med lök, ägg, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Forma två runda plattor till varje biff. Lägg osten på den ena och lägg den andra över och tryck ihop sidorna. Linda baconskiva runt. Stek biffarna gyllenbruna i stekpanna och lägg den sedan på ugnsfast form och ställ in i ugnen i 10 minuter.

Råstektpotatis: Sätt på ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skiva dem tunt och lägg i ett durkslag eller bunke. Skölj potatisskivorna i vatten så att stärkelsen försvinner och låt potatisen rinna av.

Stek potatisen (lite i taget) i olja och smör och lägg över i en ugnsfast form. När du brynt all potatis så tillsätter du pressad vitlök, rosmarin och timjan och blandar om. Krydda med salt och peppar. Sätt in potatisen i ugnen och stek klart i ca 25 minuter tills de är mjuka.

Löksås: Använd samma panna som den du stekt biffarna i. Lägg i strimlad lök och bryn ett par minuter. Tillsätt grädde och creme fraiche. Smaka av med soja, salt, svartpeppar och cayennepeppar.

LCHF-chokladmousse med hallon
Ingredienser
100 g mörk choklad helst med mint (70%)

3 dl vispgrädde

2 äggulor

300 g hallon

Gör såhär
Smält chokladen över vattenbad och låt en svalna lite. Vispa grädden (inte för hårt) och tillsätt äggulor. Rör ner chokladen, häll upp i glas och låt stelna i kylen. Toppa med tinade hallon. 
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.