Det känns som det var länge sen jag delade med mig av ett förrättstips här på bloggen så idag blir det en enkel förrätt som går snabbt att göra. Få, enkla ingredienser som tillsammans bildar mycket goda smakkombination. Det blir en sparrisförrätt med citron, parmesan och lufttorkad skinka. Kräver ingen förberedelse och jag lovar att gästerna äter upp det med glädje!
Sparrisförrätt med lufttorkad skinka, parmesan och citron (4 port)
Ingredienser
1 knippe färsk grön sparris
1 vitlöksklyfta
8 skivor lufttorkad skinka
0,5 dl solroskärnor
Riven parmesan
Skal från 1 citron
Olivolja
Gör såhär
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs sparrisen 3 minuter tillsammans med pressad vitlök. Linda skinkan runt sparrisen och lägg på en tallrik. Ringla över olivolja och hyvla över parmesan. Toppa med rostade solroskärnor och citroncest.
Lämna ett svar