Dags för ännu en kortvecka! Det känns fantastiskt och väldigt vältajmat nu när min energi kan variera lite och då är det sååå  mysigt att få mer familjetid och få avlastning av David. Vi har lite lösa planer för långhelgen men ännu inte mycket spikat och det känns bra. Det ska ju enligt uppgift bli strålande väder så det ser vi fram emot!

Dagens recept blir såklart en vegetarisk middag. En perfekt somrig pasta som man lagar snabbt och enkelt och det blir så gott. Vi gjorde den häromdagen och njöt sedan av middag på uteplatsen. Härligt!

Sparrispasta med fetaost (4 port)

Ingredienser
4 port spaghetti
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 knippe sparris
200 g champinjoner
200 g fetaost
Pressad citron

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Spara sedan ca 2 dl pastavatten.
Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Borsta svampen och dela ner de. Skala och finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fräs svampen med vitlök och chili. När svampen svettats ur vätskan kan du ha i sparrisen och låta den fräsa med 2 minuter. Blanda sedan med den nykokta pastan och smula ner fetaosten och krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med pressad citron. Späd med pastavatten så den blir krämig.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.