Igår var alltså första dagen enligt 5:2-metoden och det gick över förväntan. Eftersom jag är van att äta minst fyra gånger om dagen, har jag valt att under halvfastedagarna äta tre gånger. Morgonen började med ett kokt ägg med salt, ett stort glas citronvatten och en stor kopp te. Till lunch åt jag en nutrilettbar och till middag lagade jag en smakrik soppa med het räktopping. Jag hittade receptet på Ulrika Davidssons blogg och ändrade det lite efter tycke och smak. Jag gjorde 6 portioner soppa och har fryst in matlådor för framtida fastedagar. Under hela dagen drack jag mycket vatten och hungern höll sig faktiskt helt okej. 
 
Jag använder mig av ShapeUp-klubbens app för att räkna kalorier. När jag ska räkna kalorier på recept använder jag Kostbevakning. På en halvfastedag får man som kvinna äta 500 kalorier och jag åt följande:
Ägg 87 kalorier
Nutrilettbar 227 kalorier
Soppa 126 kalorier
Totalt 440
 
Jag är väldigt nöjd och det känns skönt att första dagen gick så bra. Nu är det bara köra på! Nästa fastedag är på torsdag 🙂

 

Spenat- och broccolisoppa med het räktopping (6 port)

Ingredienser
1 tsk olivolja
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 broccolihuvud
400 g fryst förvälld bladspenat
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
0,5 citron
Räktopping:
1 tsk olivolja
300 g skalade räkor (avrunnen vikt)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
4 msk persilja
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs ett par minuter. Skär broccolin i mindre bitar och tillsätt i kastrullen tillsammans med spenat, buljongtärning och vatten. Låt koka 10-15 minuter. Tillsätt cest och saft från en halv citron. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Finhacka chilin och vitlök och fräs tillsammans med räkorna. Avsluta med att röra ner hackad persilja och toppa soppan med räkröran.
 
Soppa (396 kalorier) med räktopping blir totalt 755 kalorier och uppdelat på 6 portioner blir det 126 kalorier per portion.
 

    Mentions

  • 💬 Broccolisoppa med ärtor • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b