Ännu en fullspäckad helg har tagit sin början och vi ska snart åka mot lakritsfestivalen och glassfestivalen. Därefter åker vi hem till pappa som har fyllt år så det blir födelsedagskalas. Efter det åker vi mot Falun för att hälsa på goda vänner som precis fått en liten son så vi blir där på imorgon innan det är dags att åka hemåt igen. Mat, sötsaker, kalas, familj, goda vänner och bäbismys; det måste bli en bra helg!
 
Och som vanligt på helgen försöker jag dela med mig av ett smarrigt helgfrukostrecept och denna helg får det bli en spenatomelett med ost och skinka.

Spenatomelett med ost och skinka (2 port)

Ingredienser
3 ägg
3 msk vispgrädde
1 dl fryst tinad spenat
0,5 gul lök
1 dl riven ost
En näve skivad skinka
Gör såhär
Vispa ihop ägg med grädde och spenaten och krydda med salt och svartpeppar. Skala och hacka löken. Strimla skinkan.  Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Ha sedan i nästan all skinka och låt fräsa med en minut innan du häller på äggblandningen. Sänk till medel/lågvärme och låt omeletten få en fin yta och vara krämig på toppen. Lägg då på osten och den sista skinkan och låt osten smälta en minut. Krydda eventuellt med lite paprikakrydda och servera direkt.
 
0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.