fbpx
Oj, vilken härlig helg som passerat! I fredags var jag bjuden till tjejkväll med härliga kollegor och där bjöds det på god mat och dryck, tjejsnack, charader, lekar och bubbelpool. Med andra ord ingenting att klaga på! I lördags hade vi en skön dag hemma och fick undan en del saker på todolistan och igår långpromenad i solen, brunch i stan och middag hos svärföräldrarna. Nu har jag startat denna måndag med ett gympass och ska snart åka mot jobbet med massor av energi i kroppen. Och ännu bättre blir det om solen fortsätter visa sig nu i veckan!
 
Nu har jag också börjat tänka lite mer på vad jag äter då jag känner mig trött och orkeslös när jag äter för mycket dålig mat och dricker mycket alkohol. Om jag äter lite bättre i veckorna så kan jag unna mig på helgen och med den balansen mår jag som bäst. Så i förra veckan fick det bli denna ljumna sallad med rotfrukter och pestomajo 🙂

 

Spiskumminrostad rotfruktssallad med pestomajonäs (1 port)

Ingredienser
1 morot
1 palsternacka
0,5 rödlök
1 tsk spiskummin
Grönsallad
1 bit ost
1 msk pesto
1 msk majonäs
1 tsk vinäger
Melonkärnor
Gör såhär
Skala och slanta morot och palsternacka. Skala och skär rödlöken i smala båtar. Skär osten i tärningar. Blanda pesto med majonäs och vinäger. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs morot och palsternacka några minuter på hög värme. Ha sedan i lök och spiskummin och fräs ett par minuter till. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg rotfrukterna på en salladsbädd och lägg på osten och klicka ut såsen. Toppa med melonkärnor.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b