Häromdagen fick jag ett mail med frågan om jag vill hjälpa till att sprida Mildas nya videosar med tips och tricks i köket som gör matlagningen lite enklare. Jag tycker själv videosnuttarna är underhållande och jag måste erkänna att jag funderar på vilka av tipsen som faktiskt fungerar. Tror nog jag måste testa!
 
Sådana här tips till köket tycker jag är lite roliga och det kan vara intressant att fundera på om man själv har några fiffiga knep hur man löser vissa “problem” i köket. Ofta kan det vara något man inte tänker på att man faktiskt gör för man har alltid gjort så och kanske sett hur föräldrarna gör eller liknande. Ett alternativ till hur de visar i filmen att man kan skala vitlök är att om man ska pressa den behöver den inte ens skalas. I vår vitlökspress funkar det att stoppa i oskalade klyftor, trycka lite extra och ut kommer pressad vitlök medan man enkelt kan plocka ur skalet ur den lilla behållaren. Här hemma kan vi ibland även använda vitlökspressen när vi ska ha finhackad chili. Man kärnar ur chilin, delar ner den i bitar som går ner i pressen och sen är det bara trycka. OBS! Håll gärna pressen en bit ifrån dig då det har hänt att det skvätter upp chilirester, men snabbt går det 😉
 
Har ni några smarta tips i köket får ni gärna dela med er i kommentarsfältet. Effektivt, smart, underhållande eller praktiskt, alla tips är välkomna!
Detta är ett sponsrat inlägg men det är jag som har skrivit texten.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b