Jag älskar enkel mat som går snabbt att laga till vardags. Jag förstår att min mat ibland kan se lite “jobbigare” ut än vad den är, men jag lovar, det mesta är väldigt enkelt och inte alls speciellt tidskrävande. Visst trivs jag i köket och på helgerna blir det många timmar vid spisen men på vardagarna hinns det inte med då det är mycket annat som ska prioriteras. Ett tips när man behöver riktigt snabblagad mat är att som här göra en snabb favoriträtt och lägg till en ny smaksättning för att det ska kännas lite roligare. Här blev det lite färdig pesto i den stuvade pastan, och helt plötsligt kändes det lite roligare.
Stekt falukorv med pestostuvad pasta (4 port)
Ingredienser
4 port falukorv
4 port pasta
4 msk smör
3 msk maizena
1 dl grädde
4 dl mjölk
2 dl pesto
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning med några minuters koktid kvar.
Skiva och stek korven.
Häll av pastavattnet och låt pastan ligga kvar i durkslaget. Smält smöret i kastrullen. Rör i mjölet och tillsätt mjölk och grädde. Låt koka upp under konstant vispning och låt den tjockna. Sänk sedan värmen och krydda med salt, svartpeppar och muskotnöt. Rör ner peston och sedan pastan och servera till korven.
Mycket gott!
En väldigt god falukorvsgratäng med tomat. Denna variant är fri från mjölk men använd de mejeriprodukter du föredrar.